Waarom zijn amandelen gezond? Lees hier meer!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Wie weleens lekker wil snoepen kan het beste gaan voor noten en zaden, want dan snoep je gezond.
In noten en zaden zitten gezonde vetten die belangrijk zijn voor het lichaam.

Noten en zaden zijn in veel verschillende varianten te vinden.
Amandelen worden steeds populairder en ze kunnen zowel rauw als geroosterd gegeten worden.

En je kunt er bijvoorbeeld samen met cashew noten of pinda ’s lekkere pindakaas van maken zoals je in mijn vorige artikeltje kon lezen. Daarnaast worden amandelen gebruikt om er producten van te maken zoals melk, meel, olie en bloem.

Dit is prima want amandelen zijn gezonde noten en passen daarom heel goed binnen een gezonde leefstijl.
Lees in dit blogbericht waarom deze noten zo populair zijn!

Inhoudsopgave

Waarom zijn amandelen zo gezond ?

Noten en zaden zijn enorm gezond om te eten omdat ze rijk zijn aan vitamines, mineralen en vezels.
En bovendien kunnen noten en zaden ook gebruikt worden als vleesvervanger.

Amandelen zijn te gebruiken als voeding supplement en bovendien kun je amandelmelk drinken.
Als je voldoende amandelmelk drinkt kun je, als je dat zou willen, met een gerust hart, de calcium rijke producten in de supermarkt laten staan.
Want in amandelmelk zit voldoende calcium!

Amandelen kunnen bijdragen aan een gezond hart

Uit verschillende onderzoeken, waaronder een onderzoek bij het ‘Center For Health and Research’ in Californië in 2010 is gebleken dat het eten van amandelen ervoor kan zorgen dat het risico op hartziekten af kan nemen.

Amandelen kunnen er dus voor zorgen dat de kans op hartziekten lager wordt.
Daarnaast zorgen amandelen er ook voor dat het cholesterol verlaagd wordt en dat de hoeveelheid antioxidanten in het bloed wordt verhoogd.

Amandelen zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Amandelen zijn gezond door de hoeveelheid magnesium die ze bevatten.
Mensen die te weinig magnesium binnen krijgen hebben een verhoogde kans op suikerziekten.

Waaronder Diabetes 2.
Om de bloedsuikerspiegel dan weer onder controle te krijgen is het belangrijk om het te kort aan magnesium weer aan te vullen.

Uit onderzoek is gebleken dat de bloedsuikerspiegel daalt na het eten van amandelen.
Niet alleen voor diabetes patiënten is dit belangrijk, maar ook is dit belangrijk om je fit te voelen.

Want als je bloedsuikerspiegel te snel schommelt zal je minder energie hebben over de dag.
Daarom is het toevoegen van amandelolie gezond, om meer energie gedurende de dag te hebben.

Amandelen verbeteren de stoelgang

Doordat amandelen boordevol vezels zitten en vezels ervoor zorgen dat je darmflora verbeterd, is het gezond om amandelen te eten.
Dat geldt natuurlijk ook voor ander vezelrijk eten.

Het eten van vezelrijk voedsel helpt niet alleen bij een verbeterde stoelgang, maar het geeft ook een verzadigd gevoel waardoor je minder snel grijpt naar koolhydraatrijk voedsel.

Om voedsel sneller te verteren is alleen het eten van amandelen niet genoeg.
Het is belangrijk om voldoende water te drinken om het maximale resultaat te behalen.

Het eten van 4 of 5 amandelen is door zijn rijkheid aan vezels al voldoende om je darmflora te verbeteren en lekker te kunnen laten werken.

waarom zijn amandelen gezond

Sterke botten door amandelen

Wie de botten gezond wil houden zal genoeg calcium binnen moeten krijgen.
Dit kun je bijvoorbeeld doen door amandelen te eten, want amandelen zijn rijk aan calcium en door het eten ervan word de kans op botbreuken enigszins verminderd.

Een ons aan amandelen staat zelfs gelijk aan de hoeveelheid calcium van ¼ glas melk.
Daarnaast zit er in amandelen fosfor wat ook bijdraagt aan gezonde en sterke botten.

Doordat amandelen de beweeglijkheid van het voedsel in de darmen positief beïnvloeden, voorkomt dit een opeenstapeling van voedsel en een opeenstapeling van voedsel in de darmen is een veelvoorkomende oorzaak is van darmkanker.

Verschillende onderzoeken, wat er is gedaan naar darmkanker hebben aangetoond dat er een verband hier tussen bestaat.
Het is daarom aanbevolen om zo een opeenstapeling te voorkomen.

De voedingswaarde van amandelen

Amandelen bevatten een grote diversiteit aan vitamines, mineralen en vezels.
Hieronder is een lijstje te zien met de voedingsstoffen die amandelen gezond maken.

Dit lijstje heeft betrekking op 95 gram rauwe amandelen.

  • 546 calorieën
  • 20,6 gram koolhydraten
  • 3,7 gram suiker
  • 11,6 gram vezels
  • 20,2 gram eiwitten
  • 47 gram vet
  • Calcium – 251 mg
  • Choline – 49,5 mg
  • Foliumzuur (B11) – 47,5 mg
  • Fosfor – 460 mg
  • IJzer – 3,5 mg
  • Kalium – 670 mg
  • Koper – 0,9 mg
  • Magnesium – 255 mg
  • Mangaan – 2,2 mg
  • Natrium – 1 mg
  • Vitamine B6 – 0,1 mg
  • Vitamine A 1 IU
  • Vitamine B1 – 0,2 mg
  • Zink – 2,9 mg

Een gezond gewicht door gezonde amandelen

Amandelen zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten en voedingsvezels.
Dit zorgt er voor dat er zelfs bij een kleine hoeveelheid amandelen al een verzadigd gevoel ervaren wordt, wat te veel eten of overeten voorkomt.

Er zijn verschillende onderzoeken waaruit blijkt dat een amandelrijk, caloriearm dieet een effectieve methode is om af te vallen bij zwaar lijvigheid.

Als je minstens twee keer per week een paar amandelen eet word het een stuk makkelijker om op een ideaal gewicht te blijven.
Veel mensen hebben last van gewichtsschommelingen.

Het magnesium uit amandelen vermindert de kans op snoepen buiten de maaltijden om doordat de bloedsuiker constant blijft, dus in evenwicht.

De vezels uit de amandelen dragen bij aan een betere darmflora waardoor de stoelgang gemakkelijker verloopt en het makkelijker wordt om af te vallen.

Daarnaast draagt een verbeterde stoelgang bij aan de afvoer van gifstoffen met een gewichtsverlies en betere gezondheid als gevolg.

Verbetering van je weerstand

Door het eten van amandelen wordt het makkelijker om de zuren in het lichaam te neutraliseren en door een verlaagde zuurgraad, krijg het lichaam een hoger immuunsysteem waardoor je minder snel kans hebt op verschillende gezondheidsproblemen of ziekten.

Ook bevatten amandelen vitamine E wat gezien kan worden als een krachtige antioxidant welke op zoek gaat naar de vrije radicalen en deze vernietigd.
Orgaansystemen kunnen worden aangetast door vrije radicalen wat chronische ziekten tot gevolg kan hebben.

Amandelen bevatten de vitamine E wat een antioxidant is, waardoor het lichaam wordt beschermt tegen hart en vaat ziekten.
Uit onderzoeken blijkt dat veel eten van vitamine E een verlaagde kans van 30 tot 40% geeft op hart en vaatziekten.

amandelen gezond

Goed voor de hersenen

Door de vele voedingsstoffen waaraan amandelen rijk zijn, wordt de gezondheid en de ontwikkeling van het menselijk brein beïnvloed.
In amandelen zitten twee belangrijke voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de hersenen.

Dit zijn roboflavine (vitamine B2) en L-carnitine.
Deze roboflavine draagt bij aan een verhoogde hersen activiteit.

Door de verhoogde hersenactiviteit worden er door het lichaam nieuwe zenuwbanen aangemaakt.
Met een verlaagde kans op Alzheimer als gevolg.
Hieruit blijkt dat het eten van amandelen gezond is en bijdraagt aan een verbeterde gezondheid van de hersenen.

Voor altijd gezonde inspiratie bij de hand!

  • Persoonlijk voedingsschema op maat
  • Meer dan 135 eiwitrijke en gezonde recepten
  • Inclusief Macrocalculator!
Stuur mij door naar de Kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *