Waarom koolhydraatarm eten? Lees hier de reden!

Waarom zou je koolhydraatarm eten?
Er zijn een heleboel redenen waarom je koolhydraatarm zou moeten eten.

Ook geeft het volgen van koolhydraatarm eten veel gezondheidsvoordelen.
Hier lees je meer over waarom jij koolhydraatarm zou moeten eten!

5 redenen waarom jij koolhydraatarm zou moeten eten

Koolhydraatarm eten word steeds populairder in Nederland.
En steeds meer mensen ervaren positieve resultaten als ze er mee aan de slag gaan.

Als jij koolhydraatarm gaat eten zorg je ervoor dat je snel afvalt.
De reden dat je met koolhydraatarm makkelijk kunt afvallen is omdat wanneer je weinig koolhydraten in je lichaam hebt, je lichaam een andere energiebron in je lichaam moet zoeken.

Dit is Vetmassa.
Hierdoor verbrand je dus sneller vet en val je sneller af.

Minder risico op hart- en vaatziekten

Iedereen weet dat slechte leefgewoonten een grotere kans geven op hart- en vaatziekten. Als je dit wilt voorkomen is het dus belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Aangezien je maar heel weinig koolhydraten nodig hebt om goed te kunnen functioneren, helpt koolhydraatarm eten je gezond te blijven. Daarnaast zijn recepten van een koolhydraatarme leefstijl vaak ook veel gezonder. Ze bestaan voornamelijk uit groenten. Dat is nou precies waarom koolhydraatarm eten zo gezond is.

Koolhydraatarm eten zorgt voor een stabiele bloedsuiker spiegel

Koolhydraten worden in ons lichaam gebruikt voor energie. Dat betekent dat koolhydraten snel worden omgezet in glucose. Als je dan veel koolhydraten eet, krijg je een piek in je bloedsuiker spiegel. Maar wanneer je koolhydraten beperkt is je bloedsuiker spiegel over het algemeen stabiel.

Het verlaagd je bloeddruk

Als te hoge bloedsuikerspiegel is vaak de oorzaak van een hoge bloeddruk.
Om beide problemen dus te vermijden is het belangrijk dat je minder koolhydraten eet.

Koolhydraatarm eten is over het algemeen niet makkelijk omdat het grootste gedeelte van de voeding in de supermarkt koolhydraten bevatten.

Minder moeite met weinig eten

Als je veel andere diëten hebt geprobeerd weet je ook dat je van de meeste diëten last krijgt van eetbuien en een honger gevoel.

Als je gaat beginnen met een koolhydraatarm dieet krijg je niet veel eten binnen maar wel meer van de juiste voedingsstoffen.
Hierdoor heb je overdag minder last van het honger gevoel en kun je het beter volhouden.

Makkelijker afvallen

Een van de grootste redenen waarom mensen minder koolhydraatarm eten is dat je met een koolhydraatarm dieet heel makkelijk afvalt.
Als je op het internet leest over koolhydraatarm diëten lees je eigenlijk alleen maar positieve ervaring.

Sommige mensen zijn een klein beetje afgevallen door koolhydraatarm te eten terwijl andere mensen meer dan 10 kilo kwijt geraakt zijn in enkele weken tot maanden.

Natuurlijk verschild het voor iedereen welk effect koolhydraatarm eten op je heeft.
Maar als we alle goede ervaringen bij elkaar optellen kunnen we wel zeggen dat de kans groot is dat je er makkelijk mee afvalt.

Koolhydraatarme recepten

Nu je weet waarom zo veel mensen kiezen voor koolhydraatarm eten en je er zelf ook mee wilt beginnen, is het een goed idee om te weten wat je dan wel en niet kunt eten.

Er zijn twee manieren hoe je erachter kunt komen wat je wel en niet kunt eten uit de supermarkt.
De ene manier is om in de supermarkt alle etiketten te lezen om te kijken hoe veel koolhydraten er in zitten. (veel werk)

De tweede manier is om gebruik te maken van receptenboeken met daarin alleen maar koolhydraatarme maaltijden.
Het voordeel hiervan is dat je precies weet wat je nodig hebt om je koolhydraatarme maaltijden klaar te maken.

Ook is het vooral als je net begint met koolhydraatarm eten behoorlijk lastig om inspiratie te vinden in wat je nu weer moet eten.
Zo komt een receptenboek heel goed van pas om je in het begin op weg te helpen.

Afslank receptenbijbel

Door gebruik te maken van een receptenboek met daarin koolhydraatarme recepten maak je het jezelf een stuk makkelijker om te beginnen met koolhydraat eten.
Waarom zou je moeite doen met koolhydraat eten, als je ook makkelijk alles kunt aflezen uit een boek.

De afslank receptenbijbel heeft al veel mensen geholpen om een koolhydraatarme leefstijl op te bouwen.
Als je het boek via onze website besteld, krijg je niet alleen een flinke korting, maar mogen we je er ook nog heel veel gratis extra’s bij geven!

Zijn bananen gezond?

We vallen maar direct met de deur in huis: bananen zijn hartstikke gezond. Eet ze dus gerust met enige regelmaat! Bananen kunnen u helpen tegen veel lichamelijke klachten, waaronder bijvoorbeeld stress, constipatie en wratten. De oorsprong van bananen De banaan is een gebogen, lange vrucht die van oorsprong vooral groeide in India, Indonesië en Australië.…
Read More

Frambozen snoeien? Wat is de beste manier en hoe doe je dit?

Niets lekkerders dan frambozen uit eigen tuin! En zoals je hebt kunnen lezen zijn frambozen hartstikke gezond. Maar hoe snoei je frambozen nou zó dat je het jaar erop weer kunt genieten van je eigen fruit? Dat lees je hier! Welk soort frambozen ga je snoeien? Bij het snoeien van frambozen is het belangrijk dat…
Read More
Hoe gezond zijn appels?

De appel: bijzonder gezond fruit of een suikerbom?

Veel mensen hebben het niet in de gaten, maar de appel is een bijzonder gezond stuk fruit. Een appel bevat namelijk veel vitaminen, anti-oxidanten, koolhydraten en andere gezonde stoffen. Vooral in deze drukke tijd waarin we leven, vol stress en weinig tijd voor gezonde voeding, is de appel een perfect voedingsmiddel. Wat is een appel?…
Read More
Is Ananas gezond?

Ananas: heerlijk fruit! Maar is ananas ook gezond?

De ananas is een tropische vrucht die van oorsprong groeit in Zuid Amerika. De ananas ontstaat uit kleine besjes die samengroeien tot één vrucht. De ananas kan tot wel 30cm groot worden. De vrucht heeft aan de buitenkant meestal een groen/bruine kleur. De binnenzijde is geel. De ananas is wereldwijd erg populair, dit is te…
Read More

Zijn abrikozen gezond?

(Gedroogde) abrikozen: weinig calorieën; veel voedingsstoffen! Abrikozen zijn populaire steenvruchten. Oorspronkelijk komen de abrikozen uit Noordoost-China. Pas rond 70 v. Chr. is de vrucht over Europa verspreid. De abrikozen die we nu eten komen veelal uit Spanje, Italië en Turkije. Abrikozen zijn gezond om regelmatig te eten. Ze bevatten maar weinig calorieën en zijn licht…
Read More

Zijn aardbeien gezond?

Een aardbei is een erg gezond stuk fruit, zoals veel mensen waarschijnlijk al wel zullen vermoeden. Een aardbei is erg gezond vanwege het hoge vitamine C gehalte. In een aardbei zitten daarnaast veel vitamine A, B1, B2, natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer. Uit onderzoek van de Tufts University in Medford blijkt dat men…
Read More