Waar zitten veel koolhydraten in? Krijg hier het antwoord!

Als je een koolhydraatarm dieet wilt gaan volgen is het ook een goed idee om te weten waar veel koolhydraten in zitten.
In dit blog bericht ga ik je meer vertellen over koolhydraten en waar je op moet letten om minder koolhydraten te eten.

Lees snel verder!

Waar zitten veel koolhydraten in?

In heel veel producten die je kunt kopen in de supermarkt zitten veel koolhydraten.
Als je koolhydraatarm wilt eten is het belangrijk om te weten waar deze koolhydraten allemaal in zitten en welke producten je moet eten om koolhydraatarm te eten.

Voor veel mensen is het lastig om koolhydraatarm te eten omdat we gewend zijn om gewoon alles te kopen wat je in de supermarkt kunt kopen.
Als je een koolhydraatarm dieet gaat volgen merk je al snel dat je heel veel uit de supermarkt niet meer mee mag nemen.

Een aantal voorbeelden van producten met veel koolhydraten zijn:

 • Zoet broodbeleg
 • Gebak en taart
 • Snoepgoed
 • Toetjes
 • Frisdranken
 • Ijs
 • Siroop en honing
 • Witbrood en witte pasta
 • Ontbijtgranen
 • Sausen, kant en klare gerechten en soepen.
 • Volkorenbrood
 • Volkoren pasta
 • Rijst
 • Aardappels
 • Knolgroenten
 • Peulvruchten
 • Sommige fruitsoorten

Dit is nog maar een kleine lijst van het grote geheel.
Zoals je ziet is alleen dit al veel dat je niet meer mag eten als je een koolhydraatarme leefstijl gaat volgen.

Wat is koolhydraatarm eten?

Als je koolhydraatarm gaat eten zorg je ervoor dat je minder koolhydraten binnenkrijgt.
Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van je lichaam.

Als er minder koolhydraten aanwezig zijn in je lichaam (te weinig om te gebruiken als energie), gaat je lichaam op zoek naar een andere energiebron.

Dit is je vetmassa.
Voor veel mensen is dit een reden om koolhydraatarm te eten.

Waar zitten veel koolhydraten in

Waarom koolhydraatarm eten?

Koolhydraatarm eten helpt je vooral bij snel afvallen.
Het voordeel van koolhydraatarm eten is dat je lichaam vetmassa gaat gebruiken als energiebron waardoor je sneller en makkelijker af kunt vallen.

Veel mensen denken dat als je koolhydraatarm gaat eten, je ervoor moet zorgen dat je helemaal geen koolhydraten meer binnenkrijgt.
Om goed te kunnen functioneren heeft je lichaam wel wat koolhydraten nodig.

Daarom gaat een koolhydraatarm dieet ook vooral over minder koolhydraten eten en niet de koolhydraten volledig verbannen.
Om op de juiste manier koolhydraatarm te eten moet je dus weten welke gerechten je kunt maken om een koolhydraatarme leefstijl op te bouwen.

Sommige mensen gaan zelf op onderzoek uit in de supermarkt om te kijken waar veel koolhydraten in zitten en waar niet.
Een makkelijkere manier om te leren om koolhydraatarm te eten is door op zoek te gaan naar koolhydraatarme recepten.

Koolhydraatarme recepten

Er zijn heel veel receptenboeken verkrijgbaar die je helpen om een koolhydraatarme leefstijl te creëren.
Een van de beste receptenboeken op dat gebied is de afslank receptenbijbel.

Het voordeel van een koolhydraatarm receptenboek is dat je precies weet wat je moet kopen om bepaalde gerechten klaar te maken.
Je hoeft dan niet zelf op onderzoek uit te gaan in de supermarkt om erachter te komen wat je wel en niet mee kunt nemen uit de supermarkt.

Een ander voordeel is dat als je vooraf een boodschappenlijstje maakt op basis van de recepten in de afslank receptenbijbel, je minder snel in de verleiding komt om ook producten mee te nemen waar wel te veel koolhydraten in zitten.

Zo koop je alleen maar de producten die passen binnen je koolhydraatarme leefstijl en wordt het boodschappen doen een stuk makkelijker.
Daarnaast is het ook vooral lastig om in het begin inspiratie te hebben van welke maaltijden je elke dag klaar kunt maken.

Met een receptenboek weet je elke dag precies wat je kunt maken en kom je niet in de verleiding om maar voor iets makkelijks te gaan om te eten.

Afslank receptenbijbel

Als je op een makkelijke manier wilt leren om koolhydraatarm te eten raad ik je aan eens te kijken naar de afslank receptenbijbel.
Hierin staan meer dan 100 koolhydraatarme producten die makkelijk klaar te maken zijn en ook nog eens heel lekker smaken.

Zo kun je vooraf een boodschappenlijstje maken en kom je daardoor niet in de verleiding om naast gezonde producten ook producten te kopen met veel koolhydraten.

Koolhydraatarm eten is niet moeilijk, maar wel even wennen in het begin.
Met de afslank receptenbijbel wordt het je makkelijk gemaakt om lekkere maaltijden klaar te maken en weet je binnen no-time hoe je koolhydraatarm moet eten!

Zijn bananen gezond?

We vallen maar direct met de deur in huis: bananen zijn hartstikke gezond. Eet ze dus gerust met enige regelmaat! Bananen kunnen u helpen tegen veel lichamelijke klachten, waaronder bijvoorbeeld stress, constipatie en wratten. De oorsprong van bananen De banaan is een gebogen, lange vrucht die van oorsprong vooral groeide in India, Indonesië en Australië.…
Read More

Frambozen snoeien? Wat is de beste manier en hoe doe je dit?

Niets lekkerders dan frambozen uit eigen tuin! En zoals je hebt kunnen lezen zijn frambozen hartstikke gezond. Maar hoe snoei je frambozen nou zó dat je het jaar erop weer kunt genieten van je eigen fruit? Dat lees je hier! Welk soort frambozen ga je snoeien? Bij het snoeien van frambozen is het belangrijk dat…
Read More
Hoe gezond zijn appels?

De appel: bijzonder gezond fruit of een suikerbom?

Veel mensen hebben het niet in de gaten, maar de appel is een bijzonder gezond stuk fruit. Een appel bevat namelijk veel vitaminen, anti-oxidanten, koolhydraten en andere gezonde stoffen. Vooral in deze drukke tijd waarin we leven, vol stress en weinig tijd voor gezonde voeding, is de appel een perfect voedingsmiddel. Wat is een appel?…
Read More
Is Ananas gezond?

Ananas: heerlijk fruit! Maar is ananas ook gezond?

De ananas is een tropische vrucht die van oorsprong groeit in Zuid Amerika. De ananas ontstaat uit kleine besjes die samengroeien tot één vrucht. De ananas kan tot wel 30cm groot worden. De vrucht heeft aan de buitenkant meestal een groen/bruine kleur. De binnenzijde is geel. De ananas is wereldwijd erg populair, dit is te…
Read More

Zijn abrikozen gezond?

(Gedroogde) abrikozen: weinig calorieën; veel voedingsstoffen! Abrikozen zijn populaire steenvruchten. Oorspronkelijk komen de abrikozen uit Noordoost-China. Pas rond 70 v. Chr. is de vrucht over Europa verspreid. De abrikozen die we nu eten komen veelal uit Spanje, Italië en Turkije. Abrikozen zijn gezond om regelmatig te eten. Ze bevatten maar weinig calorieën en zijn licht…
Read More

Zijn aardbeien gezond?

Een aardbei is een erg gezond stuk fruit, zoals veel mensen waarschijnlijk al wel zullen vermoeden. Een aardbei is erg gezond vanwege het hoge vitamine C gehalte. In een aardbei zitten daarnaast veel vitamine A, B1, B2, natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer. Uit onderzoek van de Tufts University in Medford blijkt dat men…
Read More