Super Simpel Paleo Review & Ervaringen

Paleo is hot. En dat is niet gek ook. Steeds meer mensen gaan de voordelen van het Paleo dieet inzien en krijgen – in tegenstelling dan met andere diëten –  mega goede resultaten.

Mensen die met het Paleo dieet aan de slag zijn gegaan vallen niet alleen kilo’s af, maar voelen zich ook stukken fitter, energieker en stralen zelfvertrouwen uit – vanbinnen en vanbuiten.

Eén van de boeken die je kan helpen om het Paleo dieet te beginnen is Super Simpel Paleo van Mitchel van Duuren – vrijwel het bekendste Paleo boek.

Maar is Super Simpel Paleo nou écht zo goed als wordt beweerd? En maakt het Paleo ook écht zo simpel?

Ik ging er mee aan de slag en vertel je hier mijn eerlijke review, mening en ervaringen!

Wie is Mitchel van Duuren?

Mitchel van Duuren.
Mitchel van Duuren.

Laat me je eerst even vertellen over de auteur van Super Simpel Paleo, namelijk Mitchel van Duuren.

Mitchel is eigenlijk dé persoon die het Paleo dieet naar Nederland heeft gebracht.

Tijdens één van zijn trips door Amerika kwam hij namelijk in aanraking met het Paleo dieet, en vanwege de goede resultaten die hij hiermee behaalde, besloot hij om hier in Nederland en België wat met Paleo te gaan doen; en mensen aan het Paleo dieet te helpen.

Mitchel besloot de website Paleo.nl te beginnen, en begon hier met het delen van informatie over Paleo. Hij plaatst hierop dan ook regelmatig video’s en artikelen over het Paleo dieet.

Wat is Super Simpel Paleo?

Super Simpel Paleo is een ebook. Een ebook is een digitaal boek, wat je op bijvoorbeeld je ereader of tablet kunt lezen. Natuurlijk kun je een ebook ook op je computer lezen, of gewoon uitprinten als je dat zou willen.

Update: Sinds mei 2016 krijg je Super Simpel Paleo als fysiek boek thuisgestuurd. Ook krijg je de digitale versie.

In Super Simpel Paleo laat Mitchel je zien dat je helemaal niet veel tijd hoeft te hebben om toch met het Paleo dieet aan de slag te gaan.

De lekkerste Paleo recepten zijn in een paar minuten te maken en in Super Simpel Paleo krijg je deze recepten, inclusief bereidingswijze en ingrediënten.

Voor wie is Super Simpel Paleo?

Super Simpel Paleo is voor de mensen die niet al te veel tijd kwijt willen zijn aan het Paleo dieet, maar toch met Paleo willen beginnen.

Bij veel diëten is het zo dat je er behoorlijk wat tijd (en geld) in moet steken. Je moet veel aparte dingen bij de supermarkt halen, en je steekt veel tijd in het klaar maken van de gerechten. Mitchel laat met Super Simpel Paleo zien dat dit niet nodig is.

Daarnaast is het Paleo dieet natuurlijk voor iedereen die wilt afvallen, gezonder wilt leven en zichzelf fitter, gezonder en energieker wilt voelen.

Wat gebeurd er na betaling?

Laat me je nog even vertellen wat er gebeurd nadat je hebt betaald.

Na betaling word je direct doorgestuurd naar een geheime pagina waarop je de digitale versie + bonussen van Super Simpel Paleo kunt downloaden.

Ook krijg je per mail netjes de factuur en wat algemene informatie toegestuurd.

Binnen 1-2 werkdagen ontvang je het Super Simpel Paleo in je brievenbus.

Omdat je dus direct toegang krijgt tot de digitale versie, kun je gelijk aan de slag!

Mijn Super Simpel Paleo review, mening en ervaringen

Goed, je weet nu wat Super Simpel Paleo is, wie Mitchel van Duuren is en wat je kunt verwachten nadat je hebt betaald. Ik zal je nu vertellen wat mijn eerlijke review, mening en ervaringen zijn.

Inhoud en vormgeving

Ik zal beginnen bij de inhoud en de vormgeving van het boek. Je ziet al gelijk dat dit niet een boek is wat in een dagje in elkaar is gezet. Super Simpel Paleo ziet er super mooi vormgegeven uit, en ook de kwaliteit van het fysieke boek ligt erg hoog. Je merkt echt wel dat je ‘iets’ vasthebt, en dat het niet één of ander afgezaagd dieet boekje is.

Ook de inhoud van het boek is super. Mitchel begint met een korte inleiding en vertelt je wat het Paleo dieet precies inhoud en hierna krijg je 63 Paleo recepten, verdeeld over 170 pagina’s.

Alle recepten zijn netjes voorzien van afbeeldingen, recepten en bereidingswijze. Je ziet dus precies wat je klaar gaat maken en weet wat je nodig hebt.

Ochtend, middag en avond recepten

De recepten uit Super Simpel Paleo (de digitale versie) zijn opgedeeld in drie dagdelen, namelijk:

 • 21 Ontbijt recepten
 • 21 Lunch recepten
 • 21 Diner recepten

In totaal zijn dit dus 63 recepten, en dan heb ik het nog niet eens over de bonussen gehad, waar ik later op terugkom.

Het fysieke boek (ruim 250 bladzijdes) bevat ook nog eens ingrediënten voor…

 • Snacks
 • Toetjes
 • Smoothies
 • Juices

Wat ik erg mooi vind is dat de recepten lekker afwisselend zijn, en dat je dus twee keer in de week hetzelfde hoeft te eten, of dat je telkens variaties van bepaalde gerechten zit te eten.

Daarnaast zijn de recepten inderdaad makkelijk en snel klaar te maken.

In de meeste gevallen heb je niet meer dan vijf ingrediënten nodig en hoef je niet langer dan een kwartier aan je eten bezig te zijn.

Mijn resultaten

Interessanter zijn de resultaten die ik dankzij het Paleo dieet heb geboekt.

Wat ik bizar vind is dat ik me al vrij snel (in de eerste week al) veel fitter en gezonder begon te voelen. Ik begon overal veel meer energie voor te krijgen, en voelde me gewoon veel lekkerder in mijn vel zitten.

Na ongeveer anderhalve week was ik 1,5 kilo afgevallen – wat voor mij prima was, gezien ik niet echt overgewicht had. Als ik puur in zou zetten op afvallen, weet ik zeker dat ik nog veel meer kilo’s kon afvallen. Ervaringen van anderen laten dit ook zien.

Ook andere lichaamskwaaltjes, zoals aanhoudende buikpijn en af en toe diarree behoren nu tot de verleden tijd. Mijn huid ziet er ook stukken gezonder uit, en dat zijn natuurlijk punten die mooi meegenomen zijn.

Ik kan niet anders dan concluderen dat het Paleo dieet enorm goed is voor je geest én lichaam.

Bonus Maaltijdplanner en Boodschappenlijstje

Naast het fysieke en de digitale versie van Super Simpel Paleo, krijg je er ook nog een handige maaltijdplanner en boodschappenlijstje bij.

Zo weet je dus precies wat je nodig hebt, en hoe je het beste je maaltijden in kunt plannen.

Erg handig om er bij te hebben en een toffe bonus!

Wat zeggen andere over Super Simpel Paleo?

Niet alleen ik ben erg te spreken over Super Simpel Paleo. Hieronder heb ik een aantal ervaringen van andere mensen geplaatst.

Dit zegt Astrid:

Bedankt voor je boek en recepten! Ben twee weken bezig; had een week nodig om van de insuline af te komen – van 20 eenheden insulatard naar niks. Ik ben nu in de tweede week eindelijk een keer afgevallen! 1,5 kilo en dat is voor mij heeeel veeel. Heb nog wel een beetje hoofdpijn, maar dat komt vast ook goed. Nogmaals bedankt,

Fit-Gezond.com is ook positief:

Voor iedereen die een gezondere levensstijl wil raden wij het ‘Super Simpel Paleo’
receptenboek aan. Het staat boordevol tips en heerlijke inspiratievolle recepten, waarmee jij direct aan de slag kunt én dat voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Tenslotte zegt Marleen:

Na mijn jarenlange strijd met mijn gewicht(aankomen, afvallen, aankomen) en allerlei lichamelijke klachten(slechte spijsvertering en dus stoelgang, geen energie) heb ik het roer omgegooid en ben ik met behulp van Paleo in een jaar tijd 30 kilo afgevallen.

Paleo heeft mij bergen energie, een mooi slank lijf en mijn leven teruggegeven. Fijne bijkomstigheid: ik ben enorm van koken gaan houden en probeer iedereen in mijn omgeving te ‘besmetten’ met mijn Paleo virus door het posten van recepten op mijn Facebook pagina.

Zeer positieve ervaringen dus!

Super Simpel Paleo prijs

Hier komen we bij het allerleukste gedeelte van deze review: de prijs voor Super Simpel Paleo. Die is namelijk mega goedkoop. Voor nog geen vier tientjes (37,- euro) koop je Super Simpel Paleo en kun je dus al beginnen met het Paleo dieet.

Dit vind ik enorm weinig geld, zeker gezien je zowel het fysieke boek, als de digitale versie van het boek krijgt + alle bonussen.

Sowieso vind ik de prijs in dit geval niet zo relevant. Hoeveel is je gezondheid jouw waard? Volgens mij is daar geen prijskaartje aan te hangen. Dankzij Super Simpel Paleo ben ik eenvoudig aan het Paleo dieet kunnen beginnen, en daar pluk ik nu de vruchten van.

60 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Mocht je nu nog twijfelen, dan heb ik nieuws voor je waardoor je niet meer mag twijfelen. Super Simpel Paleo komt namelijk met een 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie.

Dat betekent dat je Super Simpel Paleo als het ware voor 60 dagen uit mag proberen, en mocht je niet tevreden zijn of er achterkomen dat Paleo toch niks voor jou is, dan kun je gewoon binnen 60 dagen je geld terugvragen!

Hierdoor loop je dus geen enkel risico op een miskoop, en heb je niets te verliezen!

Super Simpel Paleo kopen (+ kortingslink!)

Zoals je in deze review hebt kunnen lezen, zijn mijn Super Simpel Paleo ervaringen super positief, en raad ik het iedereen aan die:

 1. … gezonder wilt leven
 2. … meer energie wilt hebben
 3. … meer zelfvertrouwen wilt
 4. … kilo’s af wilt vallen
 5. … af wilt van allerlei lichaamskwaaltjes
 6. … met Paleo wilt beginnen!

Super Simpel Paleo is zijn geld meer dan waard, en dankzij de 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie heb je niks te verliezen!

Super Simpel Paleo kopen doe je via DEZE kortingslink!

Zijn bananen gezond?

We vallen maar direct met de deur in huis: bananen zijn hartstikke gezond. Eet ze dus gerust met enige regelmaat! Bananen kunnen u helpen tegen veel lichamelijke klachten, waaronder bijvoorbeeld stress, constipatie en wratten. De oorsprong van bananen De banaan is een gebogen, lange vrucht die van oorsprong vooral groeide in India, Indonesië en Australië.…
Read More

Frambozen snoeien? Wat is de beste manier en hoe doe je dit?

Niets lekkerders dan frambozen uit eigen tuin! En zoals je hebt kunnen lezen zijn frambozen hartstikke gezond. Maar hoe snoei je frambozen nou zó dat je het jaar erop weer kunt genieten van je eigen fruit? Dat lees je hier! Welk soort frambozen ga je snoeien? Bij het snoeien van frambozen is het belangrijk dat…
Read More
Hoe gezond zijn appels?

De appel: bijzonder gezond fruit of een suikerbom?

Veel mensen hebben het niet in de gaten, maar de appel is een bijzonder gezond stuk fruit. Een appel bevat namelijk veel vitaminen, anti-oxidanten, koolhydraten en andere gezonde stoffen. Vooral in deze drukke tijd waarin we leven, vol stress en weinig tijd voor gezonde voeding, is de appel een perfect voedingsmiddel. Wat is een appel?…
Read More
Is Ananas gezond?

Ananas: heerlijk fruit! Maar is ananas ook gezond?

De ananas is een tropische vrucht die van oorsprong groeit in Zuid Amerika. De ananas ontstaat uit kleine besjes die samengroeien tot één vrucht. De ananas kan tot wel 30cm groot worden. De vrucht heeft aan de buitenkant meestal een groen/bruine kleur. De binnenzijde is geel. De ananas is wereldwijd erg populair, dit is te…
Read More

Zijn abrikozen gezond?

(Gedroogde) abrikozen: weinig calorieën; veel voedingsstoffen! Abrikozen zijn populaire steenvruchten. Oorspronkelijk komen de abrikozen uit Noordoost-China. Pas rond 70 v. Chr. is de vrucht over Europa verspreid. De abrikozen die we nu eten komen veelal uit Spanje, Italië en Turkije. Abrikozen zijn gezond om regelmatig te eten. Ze bevatten maar weinig calorieën en zijn licht…
Read More

Zijn aardbeien gezond?

Een aardbei is een erg gezond stuk fruit, zoals veel mensen waarschijnlijk al wel zullen vermoeden. Een aardbei is erg gezond vanwege het hoge vitamine C gehalte. In een aardbei zitten daarnaast veel vitamine A, B1, B2, natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer. Uit onderzoek van de Tufts University in Medford blijkt dat men…
Read More