Bijna iedereen heeft weleens gehoord over de passievrucht.
De passievrucht is een exotische vrucht wat valt onder een van de vele soorten passiebloemen.
Met name de Pass flora Edulis.
Deze vrucht kenmerkt zich door de zoete en klein beetje zure smaak en wordt vaak gebruikt als delicatesse.
Maar wist je dat deze donkerpaarse of gele passie vrucht enorm gezond is en soms zelfs als super food gezien wordt?
Ontdek in dit blogbericht wat de passievrucht zo gezond maakt.
Waarom de passie vrucht gezond is
De passievrucht zit boordevol vitaminen.
Hieronder vallen voornamelijk Vitamine C en Vitamine A.
Daarnaast bevat deze vrucht vele flavonoïden en fenolzuren welke belangrijk zijn voor een goed werkend immuunsysteem.
Nu hebben we allemaal weleens gehoord dat het eten van caroteen uit worteltjes goed is voor onze ogen.
Maar ook de passievrucht helpt voor een goed zicht!
Uit onderzoek is gebleken dat Vitamine A belangrijk is als bescherming tegen veel verschillende oogaandoeningen.
Waaronder nachtblindheid en staar vallen.
De passievrucht is daarnaast rijk aan vitamines, die helpen om huidveroudering tegen te gaan.
Wie regelmatig passievruchten eet, zal een jeugdigere huid hebben die er soepel en gezond uit ziet, met een verkleinde kans op rimpels en vlekjes!
De passievrucht is gezond door aanwezige voedingsstoffen en mineralen
Passievruchten zijn niet alleen rijk aan vitaminen,.
Ze bevatten ook tal van andere voedingsstoffen.
Die andere voedingsstoffen zijn mineralen, onder andere IJzer en Kalium.
Verder zitten er ook anti oxidanten en eiwitten in en bovendien zijn ze vezelrijk.
Door al deze belangrijke voedingsstoffen helpt de passievrucht ons gezond te houden.
Dit vooral doordat de organen in ons lichaam beter gaan functioneren en de passievrucht bijdraagt aan een goede weerstand, met een verbeterde algehele gezondheid als gevolg.
De gezondheidsvoordelen van de passievrucht
Naast de goede uitwerkingen op de huid en ogen, zijn passievruchten ook gezond voor een verbeterde werking van het immuunsysteem waardoor je minder snel ziek wordt.
Dit heeft de passievrucht te danken aan de aanwezige Vitamine C en antioxidanten.
Hierdoor wordt de kans op infectieziekten zoals verkoudheid verkleind.
De passievrucht is ook gezond om tijdens de koude winterdagen te consumeren, omdat het risico om griep te krijgen hiermee verkleind wordt.
Daarbij kan de passievrucht ook nog het lichaam reinigen, waardoor je zelfs door het eten van deze vrucht schadelijke ziektemakers kan weerstaan, hetgeen weer ten goede komt tegen infecties.

De passievrucht is gezond door de verlaagde kans op hartziekten
Kalium is een belangrijk mineraal voor de gezondheid van het hart- en vaatstelsel.
Deze mineraal gaat de negatieve beïnvloeding van natrium tegen.
Waarmee de kans op hartziekten wordt verkleind.
De passievrucht bevat 25% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid kalium.
Het eten van passievruchten wordt door al deze feiten als heel gezond gezien.
Er is zelfs een verband aangetoond dat het eten ervan de hoge bloeddruk kan verlagen.
De passievrucht bevorderd de spijsvertering
Plantenvezels kunnen veel water opnemen zonder dat ze worden verteerd.
Hiermee kunnen ze op een actieve manier de spijsvertering ondersteunen.
Tevens kunnen vezels helpen wanneer je een moeilijke stoelgang hebt.
Zo kan de passievrucht die 98% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat, op een gunstige manier bijdragen aan een regelmatigere stoelgang, waardoor het maag en darmstelsel gezonder wordt en de constipatie wordt hiermee kleiner.
De passievrucht is gezond om het cholesterol gehalte te verlagen
Een hoge waarde van het ‘slechte cholesterol’ wat ook wel het LDL cholesterol genoemd wordt, is de meest voorkomende oorzaak van hartproblemen.
Deze waarde kan verlaagd worden door het eten van de passievrucht waarmee de kans op hart- en vaatziekten verkleind wordt.
Passievruchten verstevigen de botten
Mineralen zoals magnesium, koper, ijzer en fosfor zijn belangrijk voor gezonde botten.
Aangezien de passievrucht een hoge concentratie van deze mineralen heeft, is het eten van de passievrucht gezond om de botten te beschermen en te verstevigen.
Dit maakt dat de passievrucht gezond is om aan het eetschema van mensen met gewrichtsziekten toe te voegen.
Bij deze gewrichtsziekten kan je voornamelijk denken aan ziekten zoals artritis en osteoporose.
Passievruchten helpen bij aandoeningen van de luchtwegen
Onderzoeken hebben aangetoond dat het eten van de passievrucht gezond is voor mensen met luchtaandoeningen.
Door het unieke Bio flavonoïde, wat in deze vrucht zit, kan deze vrucht een positieve invloed uitoefenen ten aanzien van infecties en aandoeningen op de luchtwegen.
Deze Bio flavonoïde zorgt voor een kalmerend en verzachtend effect ten bate van de luchtwegen en helpt op een natuurlijke manier als slijmoplosser.
Hiermee kunnen klachten van astma (het piepen) en zelfs kinkhoest verlicht worden.
De passievrucht als natuurlijk slaapmiddel
Onderzoeken hebben aangetoond dat het bestanddeel wat Harman genoemd wordt en wat in de passievrucht aanwezig is, kan zorgen voor een verdovend en ontspannend effect.
Dus ook bij last van slapeloosheid, of rusteloosheid kan deze vrucht helpen.
De passievrucht geeft een positief gevoel
Uit onderzoeken is gebleken dat passievruchten niet alleen helpen bij slaapproblemen, maar omdat de passievrucht ook over de heilzame Alkaloïden beschikt kan deze vrucht er voor zorgen, in combinatie met goede voedingsstoffen, voor een goed, positief gevoel.
Het eten van deze vrucht zorgt namelijk voor een ontspannend gevoel zoals we al zagen.
Een ontspannend gevoel ten opzichte van je zenuwstelsel, waardoor je weer lekkerder in je vel komt te zitten.
Hoe je een passievrucht kunt eten
Een passievrucht kun je lekker uitlepelen, het is een zoete vrucht.
Ook kun je deze vrucht als decoratie gebruiken, bijvoorbeeld bij een schaaltje yoghurt of ijs,.
Of door deze vrucht te combineren met andere vruchten in een fruitsorbet.
Ook kun je er ijs bij doen, waardoor je genoeg lekkere en gezonde vitamines en mineralen binnenkrijgt wat het ijs een stuk minder ongezond maakt.
Zo zie je maar!
Gezond eten hoeft helemaal niet vies te zijn.
Het is puur een kwestie van bewust eten.