
Met het bewuster worden van ons voedingspatroon, zoeken we steeds betere eetgewoontes die hier bij aansluiten zoals koolhydraatarme friet.
Dat zal voor iedereen verschillend zijn.
Niet alleen onze gezondheid speelt hierin een rol.
Ook de variatie aan producten van over de hele wereld wordt makkelijker bereikbaar.
En dat is een fijne ontwikkeling.
Op deze manier wordt het interessanter om met verrassende ingrediënten aan de slag te gaan.
Een welbekend dieet dat veel mensen aanspreekt, is een koolhydraatarm dieet.
Het is geen geheim meer dat de supermarkten graag en veel suikers en vetten aanprijzen.
Gelukkig zijn er steeds meer recepten en tips waarmee je zelf een koolhydraatarm dieet kunt bewerkstelligen.
Voorbij de gewoontes
In Nederland, en trouwens ook België, is een gezellige, lekkere maaltijd eigenlijk niet compleet zonder frietjes.
De diversiteit in frietjes dat te vinden is, is enorm.
Maar de inhoud is eigenlijk altijd hetzelfde; het is namelijk gemaakt van aardappel.
En mensen die zich willen houden aan een koolhydraatarm dieet, dienen juist deze koolhydraatrijke pieper te vermijden.
Met diverse bruikbare groenten in ons achterhoofd, kunnen we op zoek gaan naar alternatieven.

Dit zodat we toch onze tanden kunnen zetten in een knapperig, licht zoutig hapje met een volle smaak.
Op zoek dus, naar koolhydraatarme friet.
Dát je koolhydraatarme friet een kans wilt geven, dat is tot daaraan toe.
Of je het ook lekker gaat vinden, is natuurlijk een kwestie van smaak, zoals bij ieder voedsel.
Waarom koolhydraatarm
Er zijn twee dingen die je dus goed moet bedenken.
Eén; koolhydraatarme friet gaat nooit zo smaken als friet gemaakt van aardappel.
Twee; je eet het omdat je gezonde voedingstoffen wilt binnenkrijgen.
Niet omdat je wilt toegeven aan een lekkere – trek gevoel.
Met dat in het achterhoofd, wordt het al een stuk makkelijker om je open te stellen voor alternatieve smaken.
Mensen die kiezen voor een koolhydraatarm dieet, doen dit meestal in de eerste plaats om af te vallen of een gezond gewicht te behouden.
Aanhangers van de paleo gedachten menen dat een menselijk lichaam niet gemaakt is om koolhydraten te verteren.
In beide gevallen resulteert dit dieet erin dat vetcellen, die reeds in het lichaam zijn opgeslagen, verbrand worden.
Daarnaast worden er, door het voedingspatroon, weinig nieuwe vetcellen aangemaakt.
Maak het lekker zelf: koolhydraatarme friet klaarmaken
Om koolhydraatarme friet om van te watertanden, zelf te maken, heb je in principe een groente nodig die niet te vochtig is.
Een broccoli zou bijvoorbeeld te zompig worden om te bakken tot een knapperig frietje.
Kies daarom bijvoorbeeld een koolraap, een knolselderij, schorseneren, verschillende soorten wortels of een pastinaak.
Ook courgette, aubergine, of andere soorten knollen kunnen heel goed gebruiken om koolhydraatarme friet van te maken.
Blancheer bij voorkeur eerst de in dunne reepjes gesneden groenten.
Laat ze goed uitlekken, naar smaak kun je ze daarna kruiden.
Voor de krokante bite gril je ze op een hoge temperatuur of bak je de frieten snel in hete plantaardige olie, waarna je ze rustig in een vergiet of mandje laat uitlekker.
Serveer met een zelfgemaakte kruidige salsa of romige aïoli, en je hebt een verassende, zelfgemaakte delicatesse.
Meer gezonde recepten dankzij de Afslank Receptenbijbel
In dit artikel heb je kunnen lezen waarom koolhydraatarme friet zo gezond is, en hoe je het zelf klaar kunt maken.
Wil je nou meer van dit soort gezonde gerechten?
Dan raad ik de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm aan.
In de Afslank Receptenbijbel vind je allerlei gezonde recepten die je in no-time klaar kunt maken.
Alle recepten zijn netjes voorzien van afbeeldingen, bereidingswijze en ingrediënten!