Wie is Jasper Alblas?

Jasper Alblas

Onderhand een vertrouwd gezicht in de wereld van succesvolle afvalmethodes, is Jasper Alblas.
Deze afvalcoach met het ontwapenende voorkomen, studeerde ooit af op Software Engineering.

Omdat zijn vader destijds kampte met gezondheidsproblemen, besloot hij een wetenschappelijke insteek toe te passen op een heel ander gebied, namelijk gezonde voeding en afvallen.
En dat was een goede zet.

Door Jasper’s onderzoek kon hij ervoor zorgen dat de gezondheid van zijn vader sterk verbeterde.
Deze ontwikkeling fascineerde Jasper dermate, dat hij zich volledig toe begon te leggen op het effect van bepaalde voedingsstoffen op het lichaam.

En met succes.
Jasper deelt nu zijn opgedane kennis met iedereen die het nodig heeft.
Lees hierna meer!

Jonge Jasper

Zoals gezegd kennen veel mensen Jasper Alblas nu als afvalcoach.
Jasper kreeg op 15 – jarige leeftijd interesse voor de werking van het menselijk lichaam, en daarmee de voeding die het lichaam op de been houdt.

Deze fascinatie bleef aanhouden, en als hobby sloeg Jasper alle informatie over dit onderwerp in zijn hoofd op.
Hij probeerde onderscheid te maken – en verbanden te leggen tussen bepaalde voedingsgewoontes.

Geleidelijk werd deze informatie gefilterd en kreeg Jasper een steeds duidelijker beeld van de betekenis van gezonde voeding.
Door een speling van het lot die Jasper wel heel nabijkwam, besloot hij de proef op de som te nemen.

Zijn eerste cliënt was dan ook zijn vader.

Familiale kwesties

Zoals gezegd kennen veel mensen Jasper Alblas nu als afvalcoach.
Jasper kreeg op 15 – jarige leeftijd interesse voor de werking van het menselijk lichaam, en daarmee de voeding die het lichaam op de been houdt.

Deze fascinatie bleef aanhouden, en als hobby sloeg Jasper alle informatie over dit onderwerp in zijn hoofd op. Hij probeerde onderscheid te maken – en verbanden te leggen tussen bepaalde voedingsgewoontes.

Geleidelijk werd deze informatie gefilterd en kreeg Jasper een steeds duidelijker beeld van de betekenis van gezonde voeding.
Door een speling van het lot die Jasper wel heel nabijkwam, besloot hij de proef op de som te nemen.

Zijn eerste cliënt was dan ook zijn vader.

Een andere aanpak

Het klonk indertijd misschien wat radicaal, maar naast deze beperkingen werd het dieet van zijn vader ook nog gluten -, lactose – en suikervrij.
Dat je dan je boodschappenlijstje flink bij moet stellen, moge duidelijk zijn.

Maar Jasper’s vader ging er in mee, en kreeg daar dan ook geen spijt van.

Jasper Albas quote.

Het resultaat leek wonderbaarlijk wanneer je het vergelijkt met de gangbare medische behandelingen.
Na 4 weken was het ziektebeeld al voor de helft minder, en na nog eens 4 weken, was er nog nauwelijks van een ziektebeeld te spreken.

Dus niet door het toepassen van een behandeling met medicijnen, maar juist door het weglaten van bepaalde voedingsstoffen, werd Jasper’s eerste cliënt meteen een succesverhaal.

Van hobby naar werk

Jasper Alblas kreeg hiermee het vertrouwen in zichzelf om er meer mee te doen.
Door actief op mogelijke cliënten af te stappen en een behandeling op maat aan te bieden, kon hij wederom bestuderen wat de effecten waren van zijn insteek.

Dit omvatte niet altijd alleen een verandering in het voedingspatroon.
Soms schreef hij, naast het dieet, ook een bepaalde mate van meditatie voor of juist extra beweging.

Door de balans te vinden tussen voeding, beweging, rust en stofwisseling, hadden ook zijn vroege cliënten baat bij deze methode.

De hobby werd zijn nieuwe werk, want hij besloot zich volledig toe te leggen op het ontwikkelen van zijn methodes en zijn website, en stopte met zijn baan als softwareontwikkelaar.
De hobby werd zijn nieuwe werk, want hij besloot zich volledig toe te leggen op het ontwikkelen van zijn methodes en zijn website, en stopte met zijn baan als softwareontwikkelaar.

Jasper Alblas als merk

Inmiddels ging Jasper Alblas als een trein.
De holistische en no-nonsense mentaliteit die hem op dat punt gebracht had, bracht hem ertoe zijn website net zo te presenteren.

Vandaar ook de naam van het merk ‘Jasper Alblas’.
Dit is wie hij is en wat je krijgt.

Zonder de noodzaak te voelen om zich te verdedigen tegen sceptici, draagt hij zijn visie met succes uit op tienduizenden volgers per dag.

Wie zijn pagina volgt op sociale media, krijgt regelmatig tips en aanbevelingen van zijn website.
En deze volgers kennen hem dan vooral van de methodes die hij aanbiedt.

Jasper heeft inmiddels meerdere boeken gepubliceerd waarin recepten met bijbehorende boodschappenlijstjes te vinden zijn.
Deze boeken zijn praktische hulpmiddelen die je van begin tot eind precies vertellen wat je zou kunnen doen, maar ook hoe je het volhoudt.

Een gratis boodschappenlijst voor de gedisciplineerde creatieveling is sowieso te downloaden via de website.

Jasperalblas.nl: seminars, trainingen en boeken

Naast de boeken, de e-mailservice en de informatie via social media, geeft Jasper zijn kennis ook graag door middels seminars.
Omdat Jasper Alblas steeds meer een graag geziene gast wordt, werd het tijd om Jasperalblas.nl uit te bereiden.

Vanuit hier verkoopt Jasper ook zijn boeken:

Intussen werken er voor deze methode meerdere mensen, en delen zij de visie die Jasper zelf ontwikkelde.
Met een hedendaagse aanpak en een verfrissende blik, weet Jasper Alblas zodoende steeds meer cliënten te helpen aan een lichaam én een leven in een gezonde balans!

Zijn bananen gezond?

We vallen maar direct met de deur in huis: bananen zijn hartstikke gezond. Eet ze dus gerust met enige regelmaat! Bananen kunnen u helpen tegen veel lichamelijke klachten, waaronder bijvoorbeeld stress, constipatie en wratten. De oorsprong van bananen De banaan is een gebogen, lange vrucht die van oorsprong vooral groeide in India, Indonesië en Australië.…
Read More

Frambozen snoeien? Wat is de beste manier en hoe doe je dit?

Niets lekkerders dan frambozen uit eigen tuin! En zoals je hebt kunnen lezen zijn frambozen hartstikke gezond. Maar hoe snoei je frambozen nou zó dat je het jaar erop weer kunt genieten van je eigen fruit? Dat lees je hier! Welk soort frambozen ga je snoeien? Bij het snoeien van frambozen is het belangrijk dat…
Read More
Hoe gezond zijn appels?

De appel: bijzonder gezond fruit of een suikerbom?

Veel mensen hebben het niet in de gaten, maar de appel is een bijzonder gezond stuk fruit. Een appel bevat namelijk veel vitaminen, anti-oxidanten, koolhydraten en andere gezonde stoffen. Vooral in deze drukke tijd waarin we leven, vol stress en weinig tijd voor gezonde voeding, is de appel een perfect voedingsmiddel. Wat is een appel?…
Read More
Is Ananas gezond?

Ananas: heerlijk fruit! Maar is ananas ook gezond?

De ananas is een tropische vrucht die van oorsprong groeit in Zuid Amerika. De ananas ontstaat uit kleine besjes die samengroeien tot één vrucht. De ananas kan tot wel 30cm groot worden. De vrucht heeft aan de buitenkant meestal een groen/bruine kleur. De binnenzijde is geel. De ananas is wereldwijd erg populair, dit is te…
Read More

Zijn abrikozen gezond?

(Gedroogde) abrikozen: weinig calorieën; veel voedingsstoffen! Abrikozen zijn populaire steenvruchten. Oorspronkelijk komen de abrikozen uit Noordoost-China. Pas rond 70 v. Chr. is de vrucht over Europa verspreid. De abrikozen die we nu eten komen veelal uit Spanje, Italië en Turkije. Abrikozen zijn gezond om regelmatig te eten. Ze bevatten maar weinig calorieën en zijn licht…
Read More

Zijn aardbeien gezond?

Een aardbei is een erg gezond stuk fruit, zoals veel mensen waarschijnlijk al wel zullen vermoeden. Een aardbei is erg gezond vanwege het hoge vitamine C gehalte. In een aardbei zitten daarnaast veel vitamine A, B1, B2, natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer. Uit onderzoek van de Tufts University in Medford blijkt dat men…
Read More