Wat maakt de zoete vrucht druiven gezond?

Druiven kennen we allemaal.
Dit heerlijke fruit staat bekend vanwege de lekkere zoete smaak.

De druif bevat veel suikers en wordt daarom vaak gemeden door mensen die op dieet zijn.
Omdat men denkt dat je er dik van wordt of dat ze ongezond zijn.

Maar dat is niet het geval.
Volgens de laatste studies zijn druiven juist gezond als vruchten.

En ze kunnen zelfs helpen bij het afvallen.
Ontdek in dit blogbericht waarom de druif gezond is!

Wat maakt druiven gezond?

Wanneer je gezond en bewust wilt leven vraag je jezelf misschien weleens af wat je wel of niet eten kunt.
Wanneer je hier onderzoek naar gedaan hebt zal het je waarschijnlijk opgevallen zijn dat er overal wordt gesuggereerd dat het belangrijk is om genoeg groenten en fruit te eten .

En dat je het beste suikers kunt mijden.
Maar waarom zijn druiven die suikers bevatten dan wel gezond?

Wanneer we een hoeveelheid van 100 gram druiven onder de loep nemen zien we dat er ongeveer 53 tot 57 calorieën in zitten en maar 11 tot 13 gram suiker.
De exacte hoeveelheid is afhankelijk van de druivensoort die we kiezen.

Maar met de suikers valt het reuze mee, omdat druiven antioxidanten bevatten die sterker zijn dan vitamine a en vitamine c bij elkaar. Daarom is het goed om druiven te eten.
Voornamelijk tijdens een cholesterol arm en vet verlagend dieet.

Verminderd allergieklachten

In druiven zit het stofje Quercetine wat een ontstekingsremmend effect heeft.
Dus door druiven te eten kunnen symptomen, zoals een loopneus, brandende ogen en netelroos verminderd worden.
Dit maakt het eten van de druiven gezond bij een beginnende verkoudheid!

Druiven kunnen het bloedsuikergehalte laten dalen

Uit onderzoek dat is uitgevoerd aan het Albert Einstein College of Medicine is gebleken dat bij het eten van druiven door het aanwezige Resveratol het bloedsuikergehalte tot 10% naar beneden haalt.

Hier zijn vooral beginnende diabetes patiënten bij gebaat.
Aangezien de kans op verergering verkleint kan worden en zelfs af kan laten nemen.

Ook blijkt uit andere studies dat Resveratol nog meer goede effecten kan hebben voor mensen met diabetes.
Zo kan de aanwezige Resveratol, die in druiven te vinden is, bescherming bieden tegen Neuropathie (zenuwschade) en tegen Retinopathie (aantasting van het netvlies).
Bij mensen met diabetes komen deze aandoeningen regelmatig voor.

druiven gezond

Beschermt het lichaam tegen straling

Druiven beschermen tegen straling.
Iemand die wordt bestraalt word bloot gesteld aan een radio actieve straling, wat niet gezond is.

Dit omdat hierdoor het DNA in de cel beschadigd wordt.
Als die schade te groot is na langdurige bestraling kunnen de cellen niet meer gedeeld worden en kunnen ze zelfs afsterven.

Daarom is het gezond om druiven te eten, omdat de schade hierdoor wordt ingeperkt.
Dit komt dus door het stofje Resveratol, wat ook helpt tegen kanker.

Het eten van druiven verminderd vermoeidheid

Druivensap wat in feite niets anders is dan gepureerde druiven zijn gezond.
Door druivensap te drinken kunnen vermoeidheidsklachten verminderen door de hoge concentratie aan ijzer.

Vermoeidheid en bloedarmoede komen vaak voor en dat zijn lastige dilemma ’s om jezelf goed te kunnen voelen.
Daarom is het eten van druiven een goed idee.

Door het eten van druiven of het drinken van druivensap kunnen de mineralen, o.a. ijzer, wat goed is tegen bloedarmoede, op peil gehouden worden.
Als we te weinig ijzer in ons lichaam hebben gaan onze hersenen langzamer werken.

Je wordt dan vergeetachtig.
Witte druiven kun je beter eten dan de rode.

Vooral witte druivensap blijkt goed te helpen tegen ijzer gebrek.
Rode druivensap blijkt minder goed te zijn omdat er waarschijnlijk kleurstoffen aan toegevoegd zijn.

Ook als energie drankje is druivensap gezond.
Want bijna direct na het drinken ervan krijg je een energie boost, zoals je vast weleens ervaren hebt.

Weerstand verbeteren

Druiven zijn rijk aan flavonoïden, mineralen en vitaminen.
Dit maakt druiven gezond om mee te ontgiften.

Daarnaast zorgen de vitamine C, vitamine K, en vitamine A voor een gezonde boost op verscheidene orgaansystemen, met een verbeterde weerstand als gevolg.
Wie regelmatig druiven eet, zal dit merken door minder snel de griep te krijgen.

Botten versterken

Druiven versterken de botten doordat er micronutriënten zoals koper, ijzer en mangaan in zit.
Deze stoffen zijn goed voor de botten en goed tegen ouderdomskwaaltjes, zoals botontkalking.

Het mineraal Mangaan is enorm belangrijk voor het eiwitmetabolisme en de collageen vorming die betrekking heeft op het zenuwstelsel!

Zijn bananen gezond?

We vallen maar direct met de deur in huis: bananen zijn hartstikke gezond. Eet ze dus gerust met enige regelmaat! Bananen kunnen u helpen tegen veel lichamelijke klachten, waaronder bijvoorbeeld stress, constipatie en wratten. De oorsprong van bananen De banaan is een gebogen, lange vrucht die van oorsprong vooral groeide in India, Indonesië en Australië.…
Read More

Frambozen snoeien? Wat is de beste manier en hoe doe je dit?

Niets lekkerders dan frambozen uit eigen tuin! En zoals je hebt kunnen lezen zijn frambozen hartstikke gezond. Maar hoe snoei je frambozen nou zó dat je het jaar erop weer kunt genieten van je eigen fruit? Dat lees je hier! Welk soort frambozen ga je snoeien? Bij het snoeien van frambozen is het belangrijk dat…
Read More
Hoe gezond zijn appels?

De appel: bijzonder gezond fruit of een suikerbom?

Veel mensen hebben het niet in de gaten, maar de appel is een bijzonder gezond stuk fruit. Een appel bevat namelijk veel vitaminen, anti-oxidanten, koolhydraten en andere gezonde stoffen. Vooral in deze drukke tijd waarin we leven, vol stress en weinig tijd voor gezonde voeding, is de appel een perfect voedingsmiddel. Wat is een appel?…
Read More
Is Ananas gezond?

Ananas: heerlijk fruit! Maar is ananas ook gezond?

De ananas is een tropische vrucht die van oorsprong groeit in Zuid Amerika. De ananas ontstaat uit kleine besjes die samengroeien tot één vrucht. De ananas kan tot wel 30cm groot worden. De vrucht heeft aan de buitenkant meestal een groen/bruine kleur. De binnenzijde is geel. De ananas is wereldwijd erg populair, dit is te…
Read More

Zijn abrikozen gezond?

(Gedroogde) abrikozen: weinig calorieën; veel voedingsstoffen! Abrikozen zijn populaire steenvruchten. Oorspronkelijk komen de abrikozen uit Noordoost-China. Pas rond 70 v. Chr. is de vrucht over Europa verspreid. De abrikozen die we nu eten komen veelal uit Spanje, Italië en Turkije. Abrikozen zijn gezond om regelmatig te eten. Ze bevatten maar weinig calorieën en zijn licht…
Read More

Zijn aardbeien gezond?

Een aardbei is een erg gezond stuk fruit, zoals veel mensen waarschijnlijk al wel zullen vermoeden. Een aardbei is erg gezond vanwege het hoge vitamine C gehalte. In een aardbei zitten daarnaast veel vitamine A, B1, B2, natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer. Uit onderzoek van de Tufts University in Medford blijkt dat men…
Read More