Druiven kennen we allemaal.
Dit heerlijke fruit staat bekend vanwege de lekkere zoete smaak.
De druif bevat veel suikers en wordt daarom vaak gemeden door mensen die op dieet zijn.
Omdat men denkt dat je er dik van wordt of dat ze ongezond zijn.
Maar dat is niet het geval.
Volgens de laatste studies zijn druiven juist gezond als vruchten.
En ze kunnen zelfs helpen bij het afvallen.
Ontdek in dit blogbericht waarom de druif gezond is!
Wat maakt druiven gezond?
Wanneer je gezond en bewust wilt leven vraag je jezelf misschien weleens af wat je wel of niet eten kunt.
Wanneer je hier onderzoek naar gedaan hebt zal het je waarschijnlijk opgevallen zijn dat er overal wordt gesuggereerd dat het belangrijk is om genoeg groenten en fruit te eten .
En dat je het beste suikers kunt mijden.
Maar waarom zijn druiven die suikers bevatten dan wel gezond?
Wanneer we een hoeveelheid van 100 gram druiven onder de loep nemen zien we dat er ongeveer 53 tot 57 calorieën in zitten en maar 11 tot 13 gram suiker.
De exacte hoeveelheid is afhankelijk van de druivensoort die we kiezen.
Maar met de suikers valt het reuze mee, omdat druiven antioxidanten bevatten die sterker zijn dan vitamine a en vitamine c bij elkaar. Daarom is het goed om druiven te eten.
Voornamelijk tijdens een cholesterol arm en vet verlagend dieet.
Verminderd allergieklachten
In druiven zit het stofje Quercetine wat een ontstekingsremmend effect heeft.
Dus door druiven te eten kunnen symptomen, zoals een loopneus, brandende ogen en netelroos verminderd worden.
Dit maakt het eten van de druiven gezond bij een beginnende verkoudheid!
Druiven kunnen het bloedsuikergehalte laten dalen
Uit onderzoek dat is uitgevoerd aan het Albert Einstein College of Medicine is gebleken dat bij het eten van druiven door het aanwezige Resveratol het bloedsuikergehalte tot 10% naar beneden haalt.
Hier zijn vooral beginnende diabetes patiënten bij gebaat.
Aangezien de kans op verergering verkleint kan worden en zelfs af kan laten nemen.
Ook blijkt uit andere studies dat Resveratol nog meer goede effecten kan hebben voor mensen met diabetes.
Zo kan de aanwezige Resveratol, die in druiven te vinden is, bescherming bieden tegen Neuropathie (zenuwschade) en tegen Retinopathie (aantasting van het netvlies).
Bij mensen met diabetes komen deze aandoeningen regelmatig voor.

Beschermt het lichaam tegen straling
Druiven beschermen tegen straling.
Iemand die wordt bestraalt word bloot gesteld aan een radio actieve straling, wat niet gezond is.
Dit omdat hierdoor het DNA in de cel beschadigd wordt.
Als die schade te groot is na langdurige bestraling kunnen de cellen niet meer gedeeld worden en kunnen ze zelfs afsterven.
Daarom is het gezond om druiven te eten, omdat de schade hierdoor wordt ingeperkt.
Dit komt dus door het stofje Resveratol, wat ook helpt tegen kanker.
Het eten van druiven verminderd vermoeidheid
Druivensap wat in feite niets anders is dan gepureerde druiven zijn gezond.
Door druivensap te drinken kunnen vermoeidheidsklachten verminderen door de hoge concentratie aan ijzer.
Vermoeidheid en bloedarmoede komen vaak voor en dat zijn lastige dilemma ’s om jezelf goed te kunnen voelen.
Daarom is het eten van druiven een goed idee.
Door het eten van druiven of het drinken van druivensap kunnen de mineralen, o.a. ijzer, wat goed is tegen bloedarmoede, op peil gehouden worden.
Als we te weinig ijzer in ons lichaam hebben gaan onze hersenen langzamer werken.
Je wordt dan vergeetachtig.
Witte druiven kun je beter eten dan de rode.
Vooral witte druivensap blijkt goed te helpen tegen ijzer gebrek.
Rode druivensap blijkt minder goed te zijn omdat er waarschijnlijk kleurstoffen aan toegevoegd zijn.
Ook als energie drankje is druivensap gezond.
Want bijna direct na het drinken ervan krijg je een energie boost, zoals je vast weleens ervaren hebt.
Weerstand verbeteren
Druiven zijn rijk aan flavonoïden, mineralen en vitaminen.
Dit maakt druiven gezond om mee te ontgiften.
Daarnaast zorgen de vitamine C, vitamine K, en vitamine A voor een gezonde boost op verscheidene orgaansystemen, met een verbeterde weerstand als gevolg.
Wie regelmatig druiven eet, zal dit merken door minder snel de griep te krijgen.
Botten versterken
Druiven versterken de botten doordat er micronutriënten zoals koper, ijzer en mangaan in zit.
Deze stoffen zijn goed voor de botten en goed tegen ouderdomskwaaltjes, zoals botontkalking.
Het mineraal Mangaan is enorm belangrijk voor het eiwitmetabolisme en de collageen vorming die betrekking heeft op het zenuwstelsel!