
Ben je op zoek naar een lekkere combinatie voor op je boterham of voor een ontbijt- of lunchgerecht?
Denk dan ook eens aan banaan met pindakaas.
Deze combinatie zorgt ervoor dat je maaltijd niet alleen lekker maar ook nog eens voedzaam is en je voldoende bouwstoffen binnenkrijgt zodat jij er de hele dag weer volop tegenaan kunt.
En veel mensen zijn dol op beide ingrediënten dus dat komt goed uit.
Bovendien heb je meteen ook weer een portie fruit op!
Waarom is banaan gezond?
Als je de banaan en pindakaas ook nog eens combineert met volkoren brood ben je uiterst goed bezig.
Waarom is deze combinatie nu juist gezond?
In het brood zitten diverse voedingsvezels, vitamine B en ijzer.

De banaan zorgt voor kalium, magnesium en andere voedingsvezels.
Bananen worden veel door sporters gegeten (kijk maar eens naar een tenniswedstrijd en je zult de spelers gegarandeerd een banaan zien eten) en dat is natuurlijk niet voor niets.
Bananen geven je niet alleen veel energie, ze kunnen ook bepaalde ziektes voorkomen waaronder diabetes.
Ze werken bloeddrukverlagend en zorgen voor sterkere botten.
Bovendien hebben bananen een positieve werking op de hartfunctie en bevatten veel mineralen en vitamines.
Waarom is pindakaas gezond?
De pindakaas voegt tenslotte nog eens vitamine E, eiwitten en gezonde vetten aan het gerecht toe.
Pindakaas bevat niet het minste aantal calorieën als je aan broodbeleg denkt maar het heeft wel de goede vetten in zich dus daarmee zit je zeker goed.
Om ervoor te zorgen dat de spieren in je lijf goed herstellen na bijvoorbeeld intensief sporten of een dag hard werken heb je eiwitten nodig.
En deze zitten er nu juist weer in pindakaas.
De vetten in pindakaas zijn onverzadigde vetten die een positieve invloed hebben op je cholesterolgehalte en ook goed zijn voor het hart en de bloedvaten.
Vitamine E is goed voor je stofwisseling, de spieren en het immuunsysteem.
Ondanks het feit dat er behoorlijk wat calorieën inzitten is pindakaas niet altijd een dikmaker.
Je zit er vrij snel van vol hetgeen ertoe leidt dat je minder eet en daardoor ook niet extra aankomt.
Kortom, de combinatie van banaan en pindakaas heeft een dermate positieve uitwerking op je lichaam waardoor jij weer lekker verder kunt na de maaltijd.
Kies voor een boterham met banaan en pindakaas
Bananen en pindakaas zijn twee ingrediënten die je bij veel mensen terugvindt in de kast.
Maar wat kun je er nu allemaal mee maken?
Er zijn tal van mogelijkheden wat dat betreft.
Een van de makkelijkste gerechten die je kunt maken met banaan en pindakaas is een boterham die je met deze twee ingrediënten belegt.
Je kunt deze zo eten maar ook even roosteren of er een tosti van maken is snel gedaan en zeker ook lekker.
Neem hiervoor twee volkoren boterhammen (ander brood kan natuurlijk ook maar dat bevat over het algemeen minder voedingsstoffen) en besmeer er eentje met pindakaas.
Op de andere snee kun je boter doen als je dat lekker vindt maar dat hoeft niet persé.
Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de kant met de pindakaas.
Leg de andere snee er bovenop en rooster het geheel op een tosti-ijzer of doe het een paar minuten in een koekenpan.
Even bakken totdat beide kanten mooi bruin zijn en klaar is je lunch.

Koekjes met banaan, pindakaas en havermout
Een ander lekker en voedzaam gerecht dat je kunt maken met banaan en pindakaas zijn koekjes.
Er zit ook havermout in waardoor de koekjes nog voedzamer worden en een lekker en gezond tussendoortje zijn.
Om deze koekjes te maken heb je het volgende nodig: 2 bananen, 1 eetlepel lijnzaad en 3 eetlepels water, 30 gram pindakaas, 80 gram havermout, 60 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, 20 gram rozijnen en 15 gram kokos.
Meng eerst het lijnzaad met het water. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
Prak vervolgens de bananen fijn en roer het lijnzaadmengsel en de pindakaas er goed doorheen.
Voeg daarna de bloem, de havermout, kaneel en het bakpoeder toe.
Even goed doorroeren en als laatste de rozijnen en kokos erdoorheen.
Als alles goed gemengd is maak je kleine hoopjes op het bakpapier en bak je de koekjes ongeveer een kwartier in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.
Met deze hoeveelheden heb je ongeveer 15 koekjes maar je kunt het natuurlijk ook altijd zelf aanpassen als je er liever meer wilt hebben.
Smoothie met banaan en pindakaas
Vind je zowel bananen als pindakaas erg lekker maar heb je geen zin er een uitgebreid gerecht mee te maken?
Een makkelijk recept dat zeer geschikt is als voedzaam en goed vullend ontbijt en dat je binnen vijf minuten gemaakt hebt is een bananen smoothie.
Hiervoor heb je voor één portie het volgende nodig: 1 banaan, 1 theelepel pindakaas, 150 milliliter melk en een scheut yoghurt naar smaak.
Doe alles in een blender of kom en meng het geheel totdat het een gladde drank zonder klontjes geworden is.
Klaar is je smoothie en jij hebt meteen een goed ontbijt.
Ga op zoek naar lekkere combinaties in gerechten
Op internet zijn veel recepten te vinden met deze twee ingrediënten.
Ga daarom ook zelf eens op zoek naar lekkere gerechten die je wilt maken.
Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn en jij kunt zo snel en gemakkelijk iets maken met twee lekkere ingrediënten dat ook nog eens voedzaam is.

Bedenk en maak ook je eigen creatie met banaan en pindakaas
Er zijn nog veel meer recepten te vinden waarin je banaan en pindakaas kunt gebruiken.
Misschien kun je ook zelf iets bedenken wat je lekker lijkt en dit uitproberen.
De combinatie is uiterst populair en de meeste gerechten zijn snel gemaakt zodat jij ’s morgens een snel ontbijt hebt waarmee je de dag goed begint of een lekkere lunch voor jezelf kunt maken.
Probeer gewoon eens zelf wat uit en wie weet maak je zelf wel een gerecht dat niet alleen erg lekker is maar ook nog eens voedzaam en gezond.
Meer lekkere en gezonde recepten dankzij de Afslank Receptenbijbel
Wil je meer van dit soort gezonde en lekkere recepten?
Dan raad ik je aan om de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm eens uit te proberen.
Dit receptenboek bevat alle ingrediënten die je nodig hebt om af te vallen én toch lekker te eten.
Alle recepten zijn voorzien van afbeeldingen, bereidingswijze en ingrediënten!