Afvallen door verminderen koolhydraten? Lees hier meer!

Er zijn veel verschillende diëten.
Veel van deze diëten lijken heel mooi in theorie maar blijken in de praktijk niet te werken.

Sinds we hebben gekeken naar koolhydraatarm eten, is ons opgevallen dat afvallen door koolhydraten verminderen voor veel mensen wel blijkt te werken.
Daarom lees je er hier meer over.

Afvallen door koolhydraten verminderen

Als je wilt afvallen zijn daar veel verschillende manieren voor.
Een van die manieren is door koolhydraten te verminderen.

Het lijkt erop of steeds meer mensen koolhydraatarm eten hebben ontdekt.
Overal op het internet lees je positieve reacties over mensen die kilo’s zijn afgevallen met koolhydraatarm eten.

Maar werkt koolhydraatarm eten nou echt?
Hoe werkt dat dan precies?
Met koolhydraatarm eten zorg je ervoor dat je weinig koolhydraten binnenkrijgt.

Koolhydraten zijn de meest belangrijke energiebron voor je lichaam.
Als je ervoor zorgt dat je te weinig koolhydraten binnenkrijgt, moet je lichaam als er niet voldoende koolhydraten aanwezig zijn op zoek naar een nieuwe energiebron.

De tweede energiebron die wordt aangesproken in het menselijke lichaam is de vetmassa.
Omdat het mogelijk is om afvallen te versnellen door het minderen van koolhydraten, gaan veel mensen hiermee aan de slag.

Als je wilt gaan afvallen door koolhydraten te verminderen is het wel belangrijk dat je niet helemaal stopt met koolhydraten eten.
Je hebt namelijk altijd een minimale hoeveelheid koolhydraten nodig om goed te kunnen functioneren.

Koolhydraten afvallen

Koolhydraatarm eten

Als je wil beginnen met koolhydraatarm eten is het belangrijk dat je weet wat je allemaal wel en niet kunt eten.
De makkelijkste manier om snel onderscheidt te maken tussen wat je wel en niet mag eten is dat je vooral moet kiezen voor natuurlijke producten zoals groenten fruit en vlees.

Daarentegen moet je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk gemaakte voeding in de supermarkt laat liggen en niet meeneemt naar huis zoals: Pizza, pasta, brood, en chocopasta.

Daarnaast zijn er verschillende receptenboeken die je kunnen helpen om een koolhydraatarm eetpatroon te ontwikkelen.
Zelf zijn we een voorstander van de afslank receptenbijbel.

Hier heb je namelijk heel veel keuze in verschillende koolhydraatarme maaltijden en heb je ruime keuze in ontbijten, lunches, Diners en Desserts.
Daarnaast krijg je ook nog uitgebreide keuze aan gezonde tussendoortjes .

Werkt afvallen door koolhydraten verminderen echt?

Om erachter te komen of Koolhydraatarm eten echt werkt om snel af te vallen heeft één van onze schrijvers de methode uitgeprobeerd.
Tot zijn verbazing was hij na enkele dagen al een aantal kilo kwijt en bleef hij gedurende twee maand nog steeds gewicht verliezen.

In totaal is onze schrijver van een gewicht van 105 kg, naar een gewicht van 91 kg gegaan in slechts 2,5 maand.
Dat is natuurlijk niet slecht als je er over nadenkt dat koolhydraatarm eten niet echt een dieet is maar meer een gezond voedingspatroon.

Sinds hij is begonnen met koolhydraatarm eten, wil hij eigenlijk niets liever meer.
Wel is het belangrijk dat als je op je ideale gewicht bent gekomen, je ervoor zorgt dat je wat meer koolhydraten binnenkrijgt zodat je niet af blijft vallen.

Alleen maar goede ervaringen

Koolhydraatarm eten had voor onze schrijver alleen maar goede ervaringen.
Hij hoefde niet op een streng dieet om af te vallen en kon daardoor nog steeds genieten van de maaltijden die hij at.

Om ervoor te zorgen dat hij genoeg variatie en keuze had in verschillende maaltijden hebben we de afslank receptenbijbel geprobeerd.
Dit is onze schrijver goed bevallen en hij kookt tot op heden nog steeds regelmatig recepten uit het boek.

Dit boek heeft onze schrijver geholpen om te leren hoe je koolhydraatarm moet eten en hoe je ervoor kunt zorgen dat je gezonder gaat leven en toch lekker blijft eten.

Als jij op zoek bent naar een manier om gezond en lekker te eten, en daarbij nog af te vallen ook dan raden we je zeker een koolhydraatarme leefstijl aan.
Hiermee hoef je niet streng op dieet, is de kans op terugvallen in je oude patroon klein en kun je ook gewoon lekker blijven eten.

Zijn bananen gezond?

We vallen maar direct met de deur in huis: bananen zijn hartstikke gezond. Eet ze dus gerust met enige regelmaat! Bananen kunnen u helpen tegen veel lichamelijke klachten, waaronder bijvoorbeeld stress, constipatie en wratten. De oorsprong van bananen De banaan is een gebogen, lange vrucht die van oorsprong vooral groeide in India, Indonesië en Australië.…
Read More

Frambozen snoeien? Wat is de beste manier en hoe doe je dit?

Niets lekkerders dan frambozen uit eigen tuin! En zoals je hebt kunnen lezen zijn frambozen hartstikke gezond. Maar hoe snoei je frambozen nou zó dat je het jaar erop weer kunt genieten van je eigen fruit? Dat lees je hier! Welk soort frambozen ga je snoeien? Bij het snoeien van frambozen is het belangrijk dat…
Read More
Hoe gezond zijn appels?

De appel: bijzonder gezond fruit of een suikerbom?

Veel mensen hebben het niet in de gaten, maar de appel is een bijzonder gezond stuk fruit. Een appel bevat namelijk veel vitaminen, anti-oxidanten, koolhydraten en andere gezonde stoffen. Vooral in deze drukke tijd waarin we leven, vol stress en weinig tijd voor gezonde voeding, is de appel een perfect voedingsmiddel. Wat is een appel?…
Read More
Is Ananas gezond?

Ananas: heerlijk fruit! Maar is ananas ook gezond?

De ananas is een tropische vrucht die van oorsprong groeit in Zuid Amerika. De ananas ontstaat uit kleine besjes die samengroeien tot één vrucht. De ananas kan tot wel 30cm groot worden. De vrucht heeft aan de buitenkant meestal een groen/bruine kleur. De binnenzijde is geel. De ananas is wereldwijd erg populair, dit is te…
Read More

Zijn abrikozen gezond?

(Gedroogde) abrikozen: weinig calorieën; veel voedingsstoffen! Abrikozen zijn populaire steenvruchten. Oorspronkelijk komen de abrikozen uit Noordoost-China. Pas rond 70 v. Chr. is de vrucht over Europa verspreid. De abrikozen die we nu eten komen veelal uit Spanje, Italië en Turkije. Abrikozen zijn gezond om regelmatig te eten. Ze bevatten maar weinig calorieën en zijn licht…
Read More

Zijn aardbeien gezond?

Een aardbei is een erg gezond stuk fruit, zoals veel mensen waarschijnlijk al wel zullen vermoeden. Een aardbei is erg gezond vanwege het hoge vitamine C gehalte. In een aardbei zitten daarnaast veel vitamine A, B1, B2, natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer. Uit onderzoek van de Tufts University in Medford blijkt dat men…
Read More